Το Πανεπιστήμιο Frederick σε μεγάλο δίκτυο Πανεπιστημίων για την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη


Η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick έχει ενταχθεί στο έργο “University Educators for Sustainable Development” (UE4SD), το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus. Ανάδοχος φορέας του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Gloucestershire της Μεγάλης Βρετανίας και σε αυτό συμμετέχουν συνολικά 55 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οργανισμοί και συνεταιρισμοί από 34 ευρωπαϊκές χώρες. 

Το έργο αποσκοπεί στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ικανότητες των πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών να εφαρμόσουν την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ), καθώς επίσης και για τον τρόπο ανάπτυξης των ικανοτήτων αυτών.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί στόχοι του έργου περιλαμβάνουν:

-       Προσδιορισμό των ικανοτήτων ΕΑΑ που μπορούν να αναπτύξουν οι πανεπιστημιακοί εκπαιδευτικοί μέσα από την επαγγελματική τους εξέλιξη. Επίσης, διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους οι ικανότητες αυτές μπορούν να αναπτυχθούν, ώστε να ενισχύεται η ποιότητα των ακαδημαϊκών πρακτικών στον τομέα της αειφορίας. Μετά από προσδιορισμό των καλύτερων πρακτικών που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη θα αναπτυχθεί διαδικτυακή πλατφόρμα με πληροφορίες, οι οποίες θα παρέχουν υποστήριξη στην ανάπτυξη συναφών στόχων και αναλυτικών προγραμμάτων στα πανεπιστήμια. 

-       Δημιουργία και λειτουργία μιας ακαδημίας ΕΑΑ στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η οποία θα παρέχει καθοδήγηση στα πανεπιστήμια σχετικά με τον τρόπο στήριξης των εκπαιδευτικών, ώστε να αναπτύσσουν ικανότητες στην ΕΑΑ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Δια Βίου Μάθηση» (Erasmus) και από ιδίους πόρους των συνεργαζόμενων φορέων. Η συνολική διάρκεια υλοποίησης του θα είναι τρία χρόνια (1 Οκτωβρίου 2013 – 30 Σεπτεμβρίου 2016).

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Frederick στο έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών του στα θέματα της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, οι οποίες περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό συναφών ερευνητικών έργων, την παραγωγή σχετικού εκπαιδευτικού υλικού και κυρίως την προσφορά του μοναδικού στην Κύπρο Μεταπτυχιακού Προγράμματος (Μάστερ), καθώς και Διδακτορικού στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










168