Το Πανεπιστήμιο Frederick συντονίζει 8 Ασιατικά και 6 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια


Το Πανεπιστήμιο Frederick, θέλοντας να δώσει εξέχουσα σημασία στα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία προάγουν τη διεθνοποίηση και εξέλιξη του Πανεπιστημίου, έχει ανοίξει τους ορίζοντές του πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus Mundus. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά τη συνεργασία ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων με αντίστοιχα Πανεπιστήμια τρίτων χωρών- χωρισμένα σε ομάδες βάση γεωγραφικής θέσης (Lots)- και την κινητικότητα φοιτητών, ερευνητών και προσωπικού από και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

H Πρόταση του Πανεπιστημίου Frederick “INTACT- It’s Time for CollaboratioN TowArds Close CooperaTion”, είναι μία εκ των τεσσάρων προτάσεων που έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση στη γεωγραφική ομάδα Lot11, η οποία περιλαμβάνει 13 κορυφαία πανεπιστήμια από 8 χώρες της Κεντρικής Ασίας, όπως, η Κίνα, η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπουτάν, η Ταϊλάνδη, και η Μαλαισία. Το Πανεπιστήμιο Frederick θα συντονίζει για τα επόμενα 4 χρόνια το έργο, στο οποίο συμμετέχουν άλλα έξι διακεκριμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Πολωνία και την Ελλάδα. Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Πανεπιστήμιο της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, οι συντονιστές του έργου από το Πανεπιστήμιο Frederick, θα αναλύσουν τις βασικές πτυχές του έργου ενώπιον των υπολοίπων συνεργατών. 

Τα πεδία ενδιαφέροντος του προγράμματος καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του τομέα της Μηχανικής, καθώς επίσης και της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Το πρόγραμμα προνοεί μετακινήσεις προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, ερευνητών, καθώς επίσης ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, από τα ευρωπαϊκά προς τα ασιατικά πανεπιστήμια και αντιθέτως. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στα άτομα αυτά, να έρθουν σε επαφή με διάφορα άτομα του αντικειμένου τους, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, να ενημερωθούν και να εργαστούν σε θέματα που άπτονται καίριων σύγχρονων ζητημάτων του χώρου και να συνεργαστούν με άτομα από το εξωτερικό.

Η εμπειρία που απέκτησε το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick, συμμετέχοντας ως εταίρος σε Erasmus Mundus Program/Action 2 από το 2011, ενθάρρυνε το Πανεπιστήμιο να συνεχίσει την ανάμειξή του στο πρόγραμμα κερδίζοντας την πιο πάνω εκλογή του ως Συντονιστής προγράμματος στην ίδια κατηγορία. Περαιτέρω, το Πανεπιστήμιο Frederick θα συμμετέχει και ως εταίρος σε ακόμη ένα πρόγραμμα της ίδιας δράσης στο οποίο συμμετέχουν και πανεπιστήμια χωρών του αραβικού κόλπου.

Τέτοιες προσπάθειες ανοίγουν το δρόμο για μεγαλύτερα βήματα, για στενότερη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Frederick και των εμπλεκόμενων Ασιατικών Πανεπιστημίων, καθώς και την προβολή των προγραμμάτων σπουδών και των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Frederick στις πιο πάνω χώρες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










185