Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου περιλαμβάνει:
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου
- Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Μεσανατολικών Σπουδών διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Technopolitics in the Transitional Period of British Colonialism in Cyprus»
Εισηγητής/τρια: Dr. Serkan Karas Bilkent University Ankara, Turkey
Συντονιστής: Μιχάλης Μιχαήλ, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών
Αίθουσα E010, Κεντρικό Κτίριο, Καλλιπόλεως 75, ώρα 19:30
Πληροφορίες: τηλ.: 22893950
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου
- Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Νομικής διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «The Aims of Punishment: An International Conference».
Εισηγητής/τρια: Χάρης Παπαχαραλάμπους, Αν. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Φιλοσοφίας Δικαίου
Αμφιθέατρο Β108, κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», Πανεπιστημιούπολη, ώρα 8:00
Πληροφορίες: τηλ.: 22892920, F1689736327/Synedrio The Aims of Punishment.pdf
- Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Μεσανατολικών Σπουδών διοργανώνει μεταπτυχιακό σεμινάριο με θέμα: «Τουρκοκυπριακή κοινότητα και οι αντιπαραθέσεις της εντός των θυλάκων: Η περίοδος 1964-1974»
Εισηγητής/τρια: Δρ. Νίκος Μούδουρος Διδάκτορας Τουρκικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Κύπρου
Συντονιστής: Μιχάλης Μιχαήλ, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών
Αίθουσα E004, Κεντρικό Κτίριο, Καλλιπόλεως 75, ώρα 19:00
Πληροφορίες: τηλ.: 22893950
Άλλες πληροφορίες: Το σεμινάριο αυτό προσπαθεί να αναλύσει την εμφάνιση του τουρκοκυπριακού καθεστώτος εξαίρεσης την περίοδο των διακοινοτικών ταραχών στην Κύπρο, να εντοπίσει τις βασικές δομές και ιδεολογικές του πτυχές. Παράλληλα, επιδιώκει να μελετήσει τις δυναμικές εκείνες που οδήγησαν στην έκφραση αντιπολιτευτικών δυνάμεων και που τελικά αποτέλεσαν σημαντικά σημεία της εξέλιξης της κοινότητας τόσο στο πολιτικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο έκφρασης της συλλογικής ταυτότητας των Τουρκοκυπρίων. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί σε δύο βασικούς άξονες: Ο πρώτος είναι η μελέτη των θυλάκων ως χώρων αποκλεισμού των Τουρκοκυπρίων και συνεπώς και ως χώρων παραγωγής μιας συγκεκριμένης δραστηριοποίησης ενάντια στην ‘άλλη’ κοινότητα, την Ελληνοκυπριακή. Ο δεύτερος είναι η μελέτη των θυλάκων ως πεδίων όπου η κυριαρχία της κρατικής εξουσίας ή και η κυριαρχία της εθνικιστικής ελίτ, συναντήθηκε με εναλλακτικές μορφές ύπαρξης, με αντιπολιτευτικές προς τον κυρίαρχο έννοιες του ανήκειν.