Το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει τα ελληνικά παροικιακά σχολεία


"Είχαμε", είπε σε δηλώσεις του, "να συνομιλήσουμε με παράγοντες της ομογένειας και την εξαιρετική χαρά να επισκεφθούμε τέσσερα σχολεία στο Λονδίνο, όπου διαπιστώσαμε ότι υπάρχει απεριόριστη αγάπη για αυτό που συντελείται στα παροικιακά σχολεία, αγάπη για τον πολιτισμό, τη θρησκεία και τον Ελληνισμό".

"Η αποστολή μας γίνεται πιο επιτακτική λόγω διαφόρων προβλημάτων, είτε αυτά αφορούν τους δασκάλους της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής, είτε τα εκπαιδευτικά βιβλία. Φεύγουμε με τα καλύτερα συναισθήματα, τα οποία θα μας συντροφεύουν στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο", είπε.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο, ο κ. Δημοσθένους συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο και επισκέφθηκε τα γραφεία της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής, όπου συνάντησε τους δασκάλους που είναι αποσπασμένοι στα σχολεία της παροικίας και εκπροσώπους των εκπαιδευτικών φορέων.

Το Σάββατο το βράδυ παρευρέθη στην ετήσια χοροεσπερίδα της ΟΕΣΕΚΑ.

Ο κ. Δημοσθένους στη διάρκεια της επίσκεψης του συνοδευόταν από τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης Ελπιδοφόρο Νεοκλέους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










165