Χρ. Μιτσίδου: Το Κολέγιο CDA προσφέρει πρωτοποριακά και σύγχρονα προγράμματα Αισθητικής


 «Σκοπός του Κολεγίου CDA είναι η συνεχής παρακολούθηση της εξέλιξης της επιστήμης της Αισθητικής και η ανάλογη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των αισθητικών μέσα από πρωτοποριακά και σύγχρονα προγράμματα Αισθητικής». Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή της στο Paideia-News η Χριστίνα Μιτσίδου, υπεύθυνη του κλάδου της Αισθητικής του CDA College Λάρνακας:

ΕΡ: Είναι αναγνωρισμένα τα πτυχία των αισθητικών από το κράτος; και πόσα χρόνια διαρκεί η φοίτηση;
ΑΠ: Τα διπλώματα των αισθητικών είναι αναγνωρισμένα από το κράτος με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι προσφέρονται από κολέγια, τα οποία παρέχουν προγράμματα σπουδών αισθητικής αξιολογημένα – πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας.
Το CDA College διαθέτει Κλάδο Αισθητικής με διάρκεια δύο, τριών ή τεσσάρων χρόνων σπουδών. Το διετές και τριετές πρόγραμμα στη Λάρνακα και το διετές πρόγραμμα στη Λεμεσό είναι αξιολογημένα – πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το τέταρτο έτος στη Λάρνακα είναι εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Παιδείας και θα αξιολογηθεί το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014.
Φοιτήτριες που επιτυχώς ολοκληρώνουν το διετές πρόγραμμα σπουδών αισθητικής στο CDA College λαμβάνουν ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, και οι φοιτήτριες που επιτυχώς θα ολοκληρώσουν το τρίτο έτος σπουδών αισθητικής στο CDA College λαμβάνουν ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ. Τέλος με την ολοκλήρωση του τέταρτου έτους λαμβάνουν ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ (B. Sc. Bachelor in Beauty and Therapy)

ΕΡ: Οι φοιτητές σας λαμβάνουν τη φοιτητική χορηγία ;
ΑΠ: Το CDA College με τα αξιολογημένα – πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας διετή και τριετή προγράμματα σπουδών στη Λάρνακα και το διετές πρόγραμμα στη Λεμεσό επιτρέπει στους φοιτητές να λαμβάνουν κρατική χορηγία μέχρι €3.417.

ΕΡ: Υπάρχουν προγράμματα μετεκπαίδευσης των αισθητικών σε νέες τεχνολογίες ή αυτό τον ρόλο τον αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι εταιρείες που εισάγουν επαγγελματικό εξοπλισμό και προϊόντα αισθητικής;
ΑΠ: Το CDA College έχοντας υπόψη τη συνεχή εξέλιξη στον τομέα τεχνολογίας, κοσμετολογίας και γενικά της επιστήμης της Αισθητικής έχει εντάξει στο πρόγραμμα σπουδών Αισθητικής, μαθήματα, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις νέες τεχνικές όσον αφορά θεραπείες προσώπου, σώματος, αποτρίχωσης καθώς και στον τομέα του μακιγιάζ και ονυχοπλαστικής. Σκοπός του κολεγίου είναι η συνεχής παρακολούθηση της εξέλιξης της επιστήμης της Αισθητικής και η ανάλογη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των αισθητικών μέσα από πρωτοποριακά και σύγχρονα προγράμματα αισθητικής.

ΕΡ: Τι γίνεται με το Συμβούλιο Εγγραφής των Αισθητικών και τι προνοεί η νομοθεσία για την Αισθητικη;

ΑΠ: Το Συμβούλιο Εγγραφής των Αισθητικών είναι ανενεργό εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά την διάρκεια την οποία το Συμβούλιο Εγγραφής ήταν εν ενεργεία είχαν προλάβει να εγγραφούν  περίπου τριακόσιοι αισθητικοί, ενώ στη πραγματικότητα ο αριθμός των διπλωματούχων αισθητικών είναι πολλαπλάσιος.
Υπάρχει νομοθεσία για την Αισθητική, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν εφαρμόζεται. Η νομοθεσία Αισθητικής βρίσκεται στον γενικό εισαγγελέα σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν νομικά κωλύματα για να μπορέσει να προωθηθεί στη Βουλή, η οποία θα εγκρίνει την ψήφιση της.

ΕΡ: Ποία η γνώμη σας για την νομοθεσία που διέπει την άσκηση επαγγέλματος των αισθητικών;
ΑΠ: Όσον αφορά την νομοθεσία που διέπει την άσκηση επαγγέλματος των αισθητικών θα πρέπει το συντομότερο να ισχύσει, για να κατοχυρωθεί το επάγγελμα του Αισθητικού. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή ο νόμος περί αισθητικής είναι ανενεργός και κατόπιν συνεννόησης όλων των αρμοδίων φορέων, ο νόμος έχει προωθηθεί στο Γενικό Εισαγγελέα  για να ελεγχθεί η νομιμότητα και συνταγματικότητα του, ώστε να εγκριθεί  και να ψηφιστεί από τη Βουλή προς το συμφέρον όλων των ενδιαφερομένων μελών και βεβαίως προς το κοινό συμφέρων των πελατών ενός χώρου Αισθητικής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153