Χρ. Πιερής: Ξεπέρασαν τις 6.000 οι άποροι μαθητές στα δημοτικά. Έκκληση για βοήθεια


Δραματική έκκληση στους οικονομικούς παράγοντες για να συνεισφέρουν για τη σίτιση των μαθητών στα δημοτικά σχολεία που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης απευθύνει μέσω του  paideia-news.com ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Χρύσανθος Πιερής.

Ο κ. Περής είπε ότι καθημερινά ο αριθμός  των παιδιών που έχουν οικονομικό πρόβλημα αυξάνεται  με γοργό ρυθμό. Μέχρι το Φεβρουάριο είπε, οι μαθητές που δήλωσαν άποροι ήταν γύρω στους 5,600 ενώ τώρα  έχουν υπερβεί τις 6.000.

Παρά την οικονομική βοήθεια που δέχονται τα σχολεία από τον Όμιλο Σιακόλα, την Αρχιεπισκοπή, τις Μητροπόλεις και άλλους φορείς, εντούτοις δεν είναι δυνατό να καλυφθούν οι ανάγκες. Υπάρχουν περιπτώσεις πρόσθεσε, που γονείς ζητούν από τους συνδέσμους οικονομική στήριξη κάτι που δείχνει το μέγεθος της οικονομικής τραγωδίας.

Οι Σύνδεσμοι δεν μπορούν άλλο να επωμίζονται τα έξοδα. Καταλήγοντας ο κ. Πιερής είπε ότι αρνητική εξέλιξη ήταν και η μείωση των εσόδων που είχαν από την ετήσια εισφορά των μελών τους, πολλά από τα οποία δεν έχουν σήμερα τη δυνατότητα να τη δώσουν.        




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










201