Χρ. Πιερής: Ναι, υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν να φάνε. Αυξήθηκαν κατά 25% οι άποροι


Ο κ. Πιερής αποκαλύπτει επίσης ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να φάνε και η Συνομοσπονδία προσπαθεί και δίνεται βοήθεια, κυρίως μέσω της Εκκλησίας.

Συνεχίζοντας ζητεί την αύξηση της χορηγίας που δίνει το κράτος, γιατί σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει άμεσα ο κίνδυνος, το ποσό που προσφέρεται να μην είναι αρκετό και κάποια παιδιά να έχουν πρόβλημα.

Το κράτος σήμερα δίνει στη Συνομοσπονδία το ποσό των 5.500 ευρώ και στις έξι Ομοσπονδίες από 1700 ευρώ.

«Από πέρσι ζητούμε την αύξηση αυτή, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα , αλλά δυστυχώς δεν βρίσκουμε ανταπόκριση» τονίζει.

Συνεχίζοντας ο κ. Πιερής ανέφερε ότι οι άποροι μαθητές είναι συνήθως από πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, με άνεργους ή και άρρωστους γονείς.

Η βοήθεια που προσφέρουν οι σύνδεσμοι είναι η δωρεάν σίτιση στα ολοήμερα και στην καντίνα, η δωρεάν ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και η παραχώρηση κουπονιών για ένδυση και υπόδηση από επιλεγμένα καταστήματα.

Ο κ. Πιερής μας ανέφερε ότι πέρσι τα λεφτά που εισπράχθηκαν από τη χοροεσπερίδα της Συνομοσπονδίας, διατέθηκαν εξολοκλήρου για τη θεραπεία δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας.

Καταλήγοντας είπε ότι η διαφορά που προέκυψε με την ΠΟΕΔ είναι ότι λόγω της μη διοργάνωσης της γιορτής, οι σύνδεσμοι θα στερηθούν λεφτά που θα διατίθεντο στα άπορα παιδιά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










217