Χρ. Πιερής: Οι γονείς και τα παιδιά μας ήμασταν και παραμένουμε στόχος της ΠΟΕΔ


Μιλώντας στη διάρκεια της ετήσιας Συνέλευσης της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ο κ. Πιερής είπε:

«Ζητήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά από τους υπεύθυνους συνδικαλιστές, με όλο το σεβασμό στην ΠΟΕΔ, από τον υπουργό Παιδείας, ο επανακαθορισμός του ρόλου των οργανωμένων γονιών. Όταν δεν υπάρχει σεβασμός, ζήτω που καήκαμε. Γι’ αυτό φθάσαμε μέχρι εδώ. Εμείς λέμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ των γονιών και των δασκάλων. Το πρόβλημα είναι μεταξύ του κράτους εργοδότη και του δάσκαλου εργοδοτούμενου. Δυστυχώς οι γονείς ήμασταν και παραμένουμε στόχος μαζί με τα παιδιά μας.

Ζητήσαμε λίγο σεβασμό. Την περασμένη χρονιά κάναμε πέντε συναντήσεις με την ΠΟΕΔ. Σε δυο τρεις συναντήσεις ήλθαν με την έκκληση. «Σας παρακαλώ. Μη μας επηρεάζετε, η οικονομική κρίση αγγίζει όχι μόνο εσάς, αλλά όλους μας». Ξέρετε πόσους άπορους μαθητές χρόνο με το χρόνο ικανοποιούν οι Σύνδεσμοι Γονέων; Δεν είναι δουλειά των οργανωμένων γονιών, αλλά η αλήθεια είναι πικρή. Εμείς καλύπτουμε αδυναμίες σε υλικοτεχνική υποδομή, που δεν μπορεί να προφέρει το κράτος. Αυτή είναι πραγματικότητα και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ο σεβασμός απ’ όλες τις πλευρές».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










216