Χρ. Χριστοφίδης: Εύλογα ερωτήματα από την πρόταση του ΔΗΣΥ για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής


Με γραπτή δήλωσή του, ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης διαφωνεί με την πρόταση νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. αναφέρει στη δήλωσή του ο Χρίστος Χριστοφίδης:    

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αντίφαση με σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την Παιδεία και την Υγεία του τόπου μας. Ο Υπουργός Υγείας εξαγγέλλει την πολιτική απόφαση για μεταφορά του ακτινοθεραπευτικού Λευκωσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου και την ίδια στιγμή ο κυβερνών Συναγερμός καταθέτει πρόταση νόμου για την αναστολή λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής. Η έλλειψη συντονισμού η φιλοσοφία των συνεχών περικοπών και κατάργησης αναπτυξιακών έργων ενέχει τον κίνδυνο θυματοποίησης νέων μας και καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

Υπενθυμίζουμε απλώς ότι σε λίγες μόνο μέρες αρχίζουν οι προεισαγωγικές εξετάσεις και μαθητές μας είναι έτοιμοι να διαγωνιστούν για μια θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τασσόμαστε με θέρμη υπέρ της υποδοχής φοιτητών τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η συνεισφορά των ακαδημαϊκών της Ιατρικής Σχολής σε επεμβάσεις, εγχειρήσεις και άλλες Ιατρικές Υπηρεσίες θα βοηθήσει σημαντικά την Υγεία του τόπου και τα οικονομικά του κράτους.

Η παραμονή των φοιτητών στην Κύπρο, βοηθά τον τόπο σε παραμονή συναλλάγματος και βοηθά αρκετούς φοιτητές μας που θα σπουδάσουν στον τόπο τους.

Μετά τα πλήγματα που έχουν δεχτεί τομείς της οικονομίας, η Παιδεία και η Υγεία προσφέρονται για στήριξη της Οικονομίας προσελκύοντας φοιτητές και ασθενείς αντίστοιχα, από το εξωτερικό.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου μπορεί και αναμένεται να προσελκύσει σημαντικά ερευνητικά κονδύλια, από ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα που δίνουν προτεραιότητα στον τομέα της Ιατρικής. Η ερευνητική δραστηριότητα θα δημιουργήσει επιπρόσθετες θέσεις εργασίας.

Η Κύπρος δεν μπορεί να μετατραπεί σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο με περιστολές προγραμμάτων και υποβάθμιση της Παιδείας. Κυρίως για το λόγο αυτό διαφωνούμε με την πρόθεση κατάργησης των δύο Πολυτεχνικών Σχολών, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ.

Η προσέγγιση του ΔΗ.ΣΥ και Κυβέρνησης για μη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού και της Ιατρικής Σχολής εύλογα δημιουργεί ερωτήματα για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την προσέγγιση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










315