Χριστοφίδης, Κεραυνού, Χρίστου αξιολόγησαν την κατάσταση μετά τις αποφάσεις της Βουλής


 Σήμερα, 16 Ιουλίου 2013, συναντήθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, η Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού, και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χρίστου, για να αξιολογήσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί ύστερα από τις πρόσφατες αποφάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με τους Προϋπολογισμούς των τριών δημόσιων Πανεπιστημίων, για το 2013, και να αποφασίσουν από κοινού ενέργειες.

Οι επικεφαλής των τριών δημόσιων Πανεπιστημίων εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας για την ετοιμότητά του να ενεργοποιήσει άμεσα τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων των Πανεπιστημίων για την αποδέσμευση των κονδυλίων που έχουν δεσμευτεί. Εκφράζουν, επίσης, τις ευχαριστίες τους προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής για την ετοιμότητά τους να ανοίξουν ένα γόνιμο διάλογο με τα Πανεπιστήμια αναφορικά με ευρύτερα νομοθετικά ζητήματα, πρωτίστως σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και την καλύτερη ευθυγράμμισή τους με το ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό γίγνεσθαι. Προς την κατεύθυνση αυτή θα επιδιωχθούν, επίσης, από κοινού συναντήσεις των τριών Πρυτάνεων με τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Άμεση αναγκαιότητα αποτελεί η ρύθμιση του ζητήματος των ανελίξεων των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού. Κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, για κοινή αντιμετώπιση του θέματος από τα τρία Πανεπιστήμια, οι Πρυτάνεις έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Κλείνοντας τη συνάντησή τους, οι επικεφαλής των δημόσιων Πανεπιστημίων επιβεβαίωσαν εκ νέου την πρόσθεσή τους να συμπορευθούν με στόχο την κοινή αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση της επιστήμης και των καλώς νοουμένων συμφερόντων της κυπριακής κοινωνίας από μέρους των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


119