Υπ. Παιδείας, Εισαγγελία και ΣΕΚΑΠ είπαν «όχι» στην ίδρυση πανεπιστημιακών κολλεγίων


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητεί: «Να δοθεί το δικαίωμα στις Ιδιωτικές Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΣΤΕ) να ταξινομούν στα πρότυπα του ευρωπαϊκού χώρου για την Ανώτερη εκπαίδευση στη βάση του σύντομου πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών (όπως αυτοί καθορίζονται από το πλαίσιο της Μπολόνια). Ζητούν επίσης όπως οι ΙΣΤΕ δικαιούνται να φέρουν επιθετικούς προσδιορισμούς στην επωνυμία τους σύμφωνα με το επίπεδο ή/και το πεδίο των κλάδων που προσφέρουν».

Η γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας Ολυμπία Στυλιανού τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις αφού υπάρχει ο νόμος που διέπει τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων, με την οποία καθορίζεται πότε προσφέρεται πανεπιστημιακό πτυχίο. Η κ. Στυλιανού προειδοποίησε ότι «αν εισάγουμε νέα κατηγορία πτυχίων θα ανοίξουμε την πόρτα για υποβάθμιση της Τριτοβάθμιας την οποία θα οδηγήσουμε στην οπισθοδρόμηση».

Εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας, η κ. Ρένα Πετρίδου τόνισε ότι ο προτεινόμενος νόμος περιέχει γενικότητες και ασάφειες. Ο νομοθέτης πρόσθεσε έχει ήδη δώσει τη βούλησή του για τα πτυχία των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αν δοθεί άλλη ερμηνεία είπε, θα είναι διαστρέβλωση της νομοθεσίας που διέπει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Εκπρόσωπος του ΣΕΚΑΠ ανέφερε ότι συμφωνεί με τις απόψεις του Υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Εισαγγελίας.

Εκπρόσωπος των ΙΣΤΕ ανέφερε ότι στην Αγγλία η διαφορά των πανεπιστημιακών κολλεγίων από τα πανεπιστήμια είναι τα πρώτα δεν έχουν περισσότερους από 3000 φοιτητές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης εξέφρασε τη λύπη του γιατί ο υπουργός Παιδείας δεν παρευρέθηκε στη συνεδρία, άνκαι είχε προσκληθεί.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153