Υπ. Παιδείας: Σύντομα ο προϋπολογισμός για την πρόσληψη των τριών ακαδημαϊκών της Ιατρικής Σχολής


Σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά από συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την Ιατρική Σχολή ο Υπουργός ανέφερε ότι αυτό που εισέπραξε από την Επιτροπή Παιδείας είναι «τη στήριξη που είχαμε μέσα και από το διάλογο που αναπτύχθηκε για την ίδρυση της ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου».
Είναι, είπε, «μια απόφαση η οποία όλους μας χαροποιεί και όλους μας δίνει δύναμη, διότι μια τέτοια σχολή για την πατρίδα μας θα προσδώσει ξεχωριστή θέση στο χάρτη πλέον της πανεπιστημιακής προσφερόμενης εκπαίδευσης στον τόπο».
Πρόσθεσε ότι «και για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, περιποιεί τιμή αυτή η ίδρυση της συγκεκριμένης σχολής».

Ο Υπουργός Παιδείας συνέχισε λέγοντας ότι «όπως κατατέθηκε το νομοσχέδιο και σύμφωνα με τις ερωτήσεις που δεχθήκαμε από τους βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας νομίζω όλοι είναι ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που δόθηκαν και προχωρούμε κανονικά με την ψήφιση πλέον της συγκεκριμένης τροποποίησης».
«Πολύ σύντομα θα επανέλθουμε στη Βουλή με συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την πρόσληψη των τριών πρώτων ακαδημαϊκών καθηγητών για την Ιατρική Σχολή, έτσι ώστε να προετοιμαστεί το πρόγραμμα σπουδών και όλα τα συναφή θέματα που αφορούν στη λειτουργία της σχολής, για να δεχθούμε το 2013 τους πρώτους φοιτητές στην Ιατρική Σχολή», είπε.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι αυτό που έχει ζητηθεί από το Υπουργείο είναι η πρόσληψη τριών ακαδημαϊκών πρωτοβάθμιων καθηγητών έτσι ώστε να συμπληρωθεί το πρόγραμμα σπουδών. Εξήγησε ότι οι φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλους τους πέντε τομείς που θα προσφέρονται.
Ο κ. Δημοσθένους ανέφερε επίσης ότι άλλη τροποποίηση που επιφέρεται στη νομοθεσία είναι ότι παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υφίσταται η αρχή ότι για οποιοδήποτε ακαδημαϊκό που θα εργοδοτηθεί χρειάζεται διδακτορικός τίτλος, όμως λόγω των διεθνών πραγματικοτήτων, μπορεί και να μην είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου.

«Σ' αυτή την περίπτωση η τροποποίηση που υπάρχει είναι να απαιτείται και είναι προϋπόθεση να κατέχει θέση σε αναγνωρισμένη ιατρική σχολή και σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο», είπε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










139