Υπάρχει και αυτή η Κύπρος. Η διάκριση Δ. Χατζημιτσή


 Στο σκουπιδαριό που ζούμε

υπάρχει και μια λιγότερο

θορυβώδης Κύπρος που παράγει

έργο διεθνούς αναγνώρισης 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ*

Κύπρος δεν είναι μόνο η νήσος της… κολονοσκόπησης, της κουμέρας, των στενών συνεργάτιδων, των πολυσυνταξιούχων, των φοροφυγάδων, της γραμματέως, της Δρομολαξιάς, της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας, του μέσου, του σόου, της αρλούμπας και της παραποτιάς, και των γκόλντεν μπόις και της μάσας, της μίζας και της διαπλοκής.

Μέσα σε αυτό το σκουπιδαριό που καθημερινά ζούμε και ανεχόμαστε υπάρχει και μια άλλη Κύπρος. Λιγότερο θορυβώδης, λιγότερο γκλαμουράτη, λιγότερο προκλητική. Είναι η Κύπρος που αναπτύσσεται και προοδεύει σιωπηλά, προάγει ήθος, αξιοκρατία και αξιοπρέπεια, καλλιεργεί τους καρπούς που θα θερίσουμε αύριο. Είναι η Κύπρος που μας κάνει περήφανους και μας εμψυχώνει. Σε αυτό το περιβάλλον της αναξιοκρατίας, της κρίσης και της μιζέριας, υπάρχουν άνθρωποι που προχωρούν, διακρίνονται και επιβραβεύονται από εκείνους που ξέρουν να αναγνωρίζουν τις αξίες και τη δουλειά τους. 

Αφορμή –και μόνο– για το πόνημα, μια λιτή ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ που πέρασε στα μονόστηλα των εφημερίδων ή ούτε καν σ’ αυτά! Το ΤΕΠΑΚ ανακοίνωσε ότι «ανάμεσα στα 52 εκλεγμένα ανώτερα μέλη της διεθνούς κοινότητας “SPIE, the international society for optics and photonics” είναι και ο Καθηγητής Διόφαντος Γλ. Χατζημιτσής, Πρόεδρος στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του ΤΕΠΑΚ».

Για να καταλάβουμε τι σόι διάκριση πέτυχε ο Καθηγητής του ΤΕΠΑΚ αρκεί να αναφέρουμε ότι η διεθνής κοινότητα έχει μέλη όσα και η… μισή Κύπρος,  250.000 χιλιάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Και αυτή η διάκριση ασφαλώς «αποτυπώνει για μια ακόμα φορά τη διεθνή αναγνώριση και επιστημονικό κύρος που απολαμβάνουν διεθνώς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΠΑΚ, γεγονός που τους επιτρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε πολλά ευρωπαϊκά και άλλα διεθνή ερευνητικά προγράμματα, συνεργαζόμενοι με άλλους Κύπριους και ξένους ακαδημαϊκούς στο υψηλότερο επίπεδο». Και όπου «ερευνητικά προγράμματα» διάβαζε χρηματοδοτήσεις και υψηλές απαιτήσεις.

Αυτή είναι η Κύπρος που επιζητούμε.  Αυτή είναι η άλλη Κύπρος που στέκεται στα ίσα με ερευνητικά κέντρα και εταιρείες από τις «ΗΠΑ, Καναδά  Βραζιλία, Φινλανδία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ιαπωνία , Ταιβάν και Μαλαισία».

agapiou1974@gmail.com

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Κ.Σ. ΕΔΕΚ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











142