Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου και Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών


Κατόπιν σχετικών διαβουλεύσεων υπογράφηκε τρισέλιδο Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου και της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, που εδράζονται στο ιστορικό μέγαρο της Παλαιάς Αρχιεπισκοπής, στη Λευκωσία. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Νεκτάριο Παρτασίδη και την Αντιπρόεδρο, Δρα Νάσια Κλεάνθους, ενώ η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Δρα Χαράλαμπο Χοτζάκογλου, τον Αντιπρόεδρο, Δρα Ιωάννη Ηλιάδη και τον Σύμβουλο, Δρα Ελευθέριο Αντωνίου, που είναι και τακτικό μέλος του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου. Βάσει του υπογεγραμμένου Μνημονίου Συνεργασίας, ανάμεσα σε άλλα προβλέπονται κοινές δράσεις των φορέων εκατέρωθεν, όπως τις ακόλουθες:

*Επιστημονικά συμπόσια ή συνέδρια
* Εκπαιδευτικές ή άλλου τύπου ημερίδες
* Εκλαϊκευμένες διαλέξεις (για επιμόρφωση φοιτητών/τριων ή του ευρύτερου κοινού για κοινωνικά, ιστορικά ή άλλα θέματα)
* Συμμετοχή στο τοπικό ή διεθνές έργο που επιτελείται σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, επιστημονικούς φορείς (από τους εκπροσώπους ή εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους αυτών), εφ’ όσον τούτο κρίνεται χρήσιμο
* Επιστημονικές εκδόσεις και δημοσιεύσεις (π.χ. βιβλία, Πρακτικά συνεδρίων, αυτοτελείς μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία της συνάρμοσης ενός δημιουργικού κράματος επιστημονικού λόγου και δράσεων μεταξύ των αλληλοσυμπληρούμενων πεδίων της κοινωνιολογίας και της ιστορίας, των οποίων ο ρόλος είναι καθοριστικός για το κοινωνικό γίγνεσθαι.

 

Στιγμιότυπο μετά από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας κατά τη διάρκεια σύντομης ξενάγησης στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών. Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι: Νάσια Κλεάνθους, Νεκτάριος Παρτασίδης, Ιωάννης Ηλιάδης και Ελευθέριος Αντωνίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










436