Υπουργικό: Εγκρίθηκε η διδασκαλία της Αραβικής στα ΚΙΕ


ΚΥΠΕ- Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την πρόταση του Υπουργού Παιδείας για να ξεκινήσει η διδασκαλία της αραβικής γλώσσας στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ). 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Τρόοδος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι «πρόκειται για μια σημαντική απόφαση με δεδομένες τις πολύπλευρες σχέσεις της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο και τον ρόλο που πρέπει να παίζει η Κύπρος ως διεθνές κέντρο».
Εξάλλου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού επαναβεβαιώθηκαν τα κριτήρια και η πρακτική για την παροχή δωρεάν προγεύματος στα σχολεία.

Σάρκα και οστά λαμβάνει η πρωτοβουλία της Βουλής των Αντιπροσώπων για προώθηση της αραβοφωνίας στην Κύπρο με την καθοριστική συμβολή του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστα Χαμπιαούρη και την σχετική απόφαση που έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι "σύμφωνα με την απόφαση, η εκμάθηση της αραβικής γλώσσας προστίθεται στα προγράμματα των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης". Σημειώνει επίσης ότι "η απόφαση αποτελεί το πρώτο βήμα μιας προσπάθειας που θα έχει συνέχεια".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










386