«Ευρωπαϊκή Κύπρος», «Μη Ευρωπαϊκή Κύπρος» και εκπαιδευτική έκθεση του Βρ. Συμβουλίου στα κατεχόμενα


*TΗΣ ΔΡΟΣ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Λοιπόν η πατρίδα μας, η Ευρωπαϊκή Κύπρος δεν έχει ένσταση να διοργανώσει το Βρετανικό Συμβούλιο στην Μη Ευρωπαϊκή Κύπρο εκπαιδευτική έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων για την προσέλκυση τουρκοκυπρίων φοιτητών. Κατ’ άλλους, δεν έχει ούτε αρμοδιότητα, ούτε  ευθύνη.

Οι Τουρκοκύπριοι νέοι βεβαίως, που θα αποφασίσουν να σπουδάσουν στην Βρετανία, όταν θα φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ανασύρουν το Κυπριακό τους διαβατήριο και την Κυπριακή τους ταυτότητα και θα προβάλουν  την ιδιότητα του πολίτη κράτους-μέλους της ΕΕ, γα να έχουν τα προνόμια που έχουν οι Ευρωπαίοι.

Ξεκαθαρίζω ευθύς εξ αρχής ότι ως ελεύθερος άνθρωπος και ακαδημαϊκός, πάντοτε αγωνίζομαι για το δικαίωμα του κάθε παιδιού στην παιδεία και στη μόρφωση. Δεν με κατατρύχει ο σκοταδισμός του στείρου εθνικισμού, ούτε έχω στενόμυαλες και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις. Και γι αυτό χαίρομαι που όλα αυτά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να σπουδάζουν και μορφώνονται.

Ωστόσο λέγω απερίφραστα ότι:

 1. Το Βρετανικό Συμβούλιο και τα Βρετανικά Πανεπιστήμια που «εκτίθενται» στα κατεχόμενα παρανομούν. Παραβιάζουν τον διεθνή νόμο, τις αποφάσεις του ΟΗΕ , το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο,  τις αρχές και αξίες επί των οποίων εδράζεται το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα  προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην προσπάθεια δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού γιατί συμπεριφέρονται  ως εάν το Κυπριακό να έχει επιλυθεί στην βάση της παρανομίας και των τουρκικών θέσεων. Συμπεριφέρονται στην βάση τη φιλοσοφίας του λελυμένου.

2.Προσφέρουν χείριστο παράδειγμα σε νέους ανθρώπους (Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους) διδάσκοντας τους ή προβάλλοντας συμπεριφορές όπου στον βωμό των οικονομικών συμφερόντων (γιατί περί αυτού πρόκειται) θυσιάζονται αρχές και αξίες κα εφαρμόζονται παράνομες πρακτικές.

Γι αυτό και οι Τουρκοκύπριοι φοιτητές αφού εισέλθουν στα Βρετανικά Πανεπιστήμια  ως Κύπριοι  πολίτες, (και ας μη ισχυριστεί το Βρετανικό Συμβούλιο, η Κυπριακή Δημοκρατία και η UCASπως δεν γνωρίζουνότι ΟΛΟΙ οι Τουρκοκύπριοι φοιτητές στην Βρετανία, χρησιμοποιούν την ιδιότητα του πολίτη τη Κυπριακής Δημοκρατίας), μόλις γίνει η δουλειά τους, δηλαδή αφού εγγραφούν στα Πανεπιστήμια με τα προνόμια των Ευρωπαίων, είτε μόλις  διέλθουν την πράσινη γραμμή, επιστρέφοντες στα κατεχόμενα, ανακτούν την κρατική συνείδηση του πολίτη του ψευδοκράτους.

Βεβαίως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Πάντοτε υπάρχουνπατριώτες που τιμούν την Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλά είναι ελαχιστότατοι.

Έτσι λοιπόν, η "Ευρωπαϊκή Κύπρος" γίνεται συνεργός στην πολιτική, ακαδημαϊκή και διπλωματική αναβάθμιση της "Μη Ευρωπαϊκής Κύπρου", τη οποίας όμως οι "πολίτες" και δη οι νεώτεροι και κατά τεκμήριο πιο ιδεαλιστές,  δεν έχουν κανένα συνειδησιακό πρόβλημα να σφετερίζονται την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη και να τη χρησιμοποιούν προς ίδιον όφελος στην ΕΕ. Και στην συνέχεια βεβαίως να την απαρνούνται και να την καταθέτουν μόλις επιστρέψουν στα κατεχόμενα. Χρησιμοποιώ τον όρο «σφετερίζονται»,  όχι γιατί δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα τους να έχουν τα προνόμια του Κύπριου πολίτη. Βεβαίως το έχουν, τους το αναγνωρίσαμε και όλοι το σεβόμαστε. Αλλά γιατί η κρατική τους συνείδηση ως πολιτών του ψευδοκράτους είναι πολύ ισχυρότερη και την Κυπριακή Δημοκρατία δεν τη σέβονται και τη διασύρουν.

Στην συνέχεια λοιπόν της διπλωματίαςτης εκπαίδευσης που τόσο επιτυχώς εφάρμοσε το ψευδοκράτος, των ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών συνεδρίων στα κατεχόμενα χωρίς αντίδραση ή και με το ευλογίες του κράτους,  τις εκπαιδευτικές εκδρομές Ευρωπαϊκών σχολείων στην «Τουρκική Κύπρο» με υπόδειξη ότι οι μαθητές δεν μπορούν να πάνε στην "Ελληνική Κύπρο", τώρα έχουμε και φοιτητές από την "Μη Ευρωπαϊκή Κύπρο".

Συγχαρητήρια του φοιτητές της ¨Φοιτητικής Οργάνωσης "Πρωτοπορία" του Ηνωμένου Βασιλείου που ανέδειξαν με αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού αλλά και με προσήλωση στα ανθρωπιστικά ιδεώδη, το πολύ επικίνδυνο αυτό πρόβλημα από την στάση του Βρετανικού Συμβουλίου, που μαζί με όλα τα άλλα, μας οδηγεί άμεσα στην αναγνώριση του ψευδοκράτους

Όλες τις  μικρές  εικόνες που συνιστούν την μεγάλη, που μας καλούν  να δούμε για να οδηγηθούμε σε λύση και στις οποίες η Κυπριακή πολιτεία δεν δίνει σημασία, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη  και τις θεωρεί μικρής σημασίας και όσους αναδεικνύουν το πρόβλημα γραφικούς. Αυτές οι μικρές εικόνες αποτελούν τις ψηφίδες, τα κομμάτια του πάζλ που συνθέτουν  το αριστούργημα του εκτουρκισμού.

*Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας του ΕΛΚ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147