«Σχολείο προς μίμηση»


Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 18:30 στα κτίρια της CYTA Λευκωσίας, η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Λαζάρου Λάρνακας, βραβεύτηκε ως «Σχολείο προς μίμηση», από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και από τον Επίτροπο Εθελοντισμού για τη δράση μας στον εθελοντισμό. Η βράβευση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για τους εκπαιδευτικούς μας, όσο και για τους μαθητές μας.

Ο ενδοσχολικός στόχος της Σχολής μας, τη σχολική χρονιά 2018-2019, ήταν ο Εθελοντισμός. Μέσα στο πλαίσιο του εθελοντισμού μαθητές/τριές μας έχουν προβεί στις πιο κάτω θεάρεστες πράξεις:

  • · Προσέφεραν 59 φιάλες αίματος.
  • · Συνεισέφεραν ποικιλοτρόπως σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.
  • · Επισκέφθηκαν γηροκομεία, όπου εκεί παρείχαν ψυχαγωγία, υπηρεσίες κομμωτικής και εκμάθηση χειροτεχνιών στους ηλικιωμένους. Το ίδιο έπραξαν και στο Ίδρυμα του Αγίου Σπυρίδωνα.
  • · Βοήθησαν στην ετοιμασία φαγητού στο Συσσίτιο Απόρων Λάρνακας.
  • · Έλαβαν μέρος σε εκστρατείες καθαριότητας στο πλαίσιο του προγράμματος Let’s Do It Cyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο.
  • · Συμμετείχαν μαζικά εντός της Σχολής στην ανακύκλωση πλαστικών, αλουμινίου, συσκευασιών και μπαταριών με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μετά από όλες αυτές τις θεάρεστες πράξεις, είναι δυνατόν αυτοί οι εθελοντές μαθητές/τριες να προβούν στο μέλλον σε ενέργειες που θα βλάπτουν τον συνάνθρωπό τους ή το περιβάλλον; Ίσως να είναι αχρείαστα τα υπόλοιπα… σεμινάρια για τον εκφοβισμό, για την μισαλλοδοξία, για τον ρατσισμό.

Ποια είναι τα οφέλη για τους μαθητές/τριες όταν μυηθούν στον εθελοντισμό;

Οι μαθητές κοινωνικοποιούνται, συμβιώνουν αρμονικά, αποβάλλουν τον ατομικισμό και τον εγωισμό, γίνονται ηθικοί, έντιμοι, ειλικρινείς και συνεπείς, απαλλάσσονται από κάθε είδους ρατσισμό, μισαλλοδοξία και προκαταλήψεις, συμβάλλουν στην επικράτηση της δικαιοσύνης, γίνονται πιο υπεύθυνοι, ολοκληρώνονται ως προσωπικότητες, εφοδιάζονται με ηθικές, πνευματικές και πολιτικές αρετές και κατανοούν ότι τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία εφόσον νιώθουν ευτυχισμένοι και συνειδητοποιημένοι.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, το σύνολο των μαθητών/τριών μας, δεν έδωσαν το δικαίωμα στον Καθηγητικό Σύλλογο να χαρακτηρίσει τη διαγωγή τους, παρά μόνο ως ΚΟΣΜΙΟΤΑΤΗ.

Λουκάς Παπαντωνίου

Διευθυντής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191