«Το Intercollege έχει επιτύχει απόλυτα στην εκπαίδευση των φοιτητών του»


Τονίστηκε στην Τελετή Αποφοίτησης των παραρτημάτων Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού του Κολλεγίου

Το Intercollege έχει προετοιμάσει καλά τους αποφοίτους του, εξοπλίζοντας τους με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες και προκλήσεις της σύγχρονης  κοινωνίας. Αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα από τους ομιλητές στη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης των Intercollege  Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας, στο ανοικτό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσία  πλήθους κόσμου, της ηγεσίας  και της ακαδημαϊκής κοινότητας του Κολλεγίου αλλά και του Πανεπιστημίου.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως το Intecollege έχει επιτύχει απόλυτα στην εκπαίδευση και τη μόρφωση των φοιτητών του, όπως άλλωστε το κάνει εδώ και πολλά χρόνια», επισήμανε στην ομιλία του ο επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση Θεοφάνης Τρύφωνος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Τουρισμού.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την υψηλή ποιότητα της μάθησης που προσφέρει  το Intercollege, τις ακαδημαϊκές και πρακτικές ικανότητες που ενθαρρύνει τους φοιτητές να αναπτύξουν, καθώς και τις ηθικές αξίες που μεταδίδει σε κάθε φοιτητή», υπέδειξε, προσθέτοντας πως οι απόφοιτοι τώρα έχουν όλα τα ακαδημαϊκά εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις της ζωής τους. «Τα δεδομένα στην κοινωνία που ζούμε έχουν αλλάξει και έχουν γίνει δύσκολα. Τα ακαδημαϊκά προσόντα από μόνα τους δεν εγγυούνται επιτυχία στη ζωή κανενός από εμάς», κατέληξε.

Στην πετυχημένη πορεία εκατοντάδων αποφοίτων του Intercollege στους διάφορους τομείς απασχόλησης τους, εστίασε ο Δρ Αιμίλιος Α Σολωμού, Πρόεδρος του Κολλεγίου, υπενθυμίζοντας πως οι απόφοιτοι του εργοδοτούνται άμεσα μετά την αποφοίτηση τους.

Ο Δρ. Σολωμού, αναφέρθηκε στα 39 χρόνια λειτουργίας του Intercollege,  τονίζοντας πως είναι συνεχής η προσπάθεια αναβάθμισης των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρονται. «Δίνεται έμφαση σε επαγγελματικά και τεχνικά  προγράμματα, που σταδιακά θα προσφέρονται και στην Αγγλική γλώσσα. Στόχος είναι να συνδέεται  η ακαδημαϊκή / τεχνική κατάρτιση με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες της οικονομίας του τόπου μας», υπέδειξε.

Ο ομιλητής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Δρ. Στέλιο Μαυρομούστακο, που ύστερα από 16 χρόνια στο Intercollege, ανέλαβε πρόσφατα νέα καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο  Λευκωσίας, και στην ανάληψη καθηκόντων νέου Εκτελεστικού Διευθυντή του Κολλεγίου από τον κ. Νικόλα Κυθρεώτη.

Ο Δρ. Σολωμού υπενθύμισε τις ραγδαίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς, προέτρεψε σοβαρότητα  και επαγγελματισμό, τονίζοντας πως η επαγγελματική καταξίωση απαιτεί  χρόνο και σεβασμό. Ολοκλήρωσε την ομιλία του προτρέποντας τους αποφοίτους να βάζουν υψηλούς στόχους και να μη χάνουν τον προσανατολισμό τους. «Επιτυχία δεν είναι μόνο  τα λεφτά, αλλά και η ηθική και κοινωνική καταξίωση», κατέληξε.

Εκ μέρους των αποφοίτων χαιρέτησαν η Πάνια Κωνσταντίνου (Πτυχίο Αισθητικής) και η Zahouri Huda (Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων), οι οποίες μοιράστηκαν τις εμπειρίες, που έζησαν στο Intercollege κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής τους πορείας.

Ακολούθησε η απονομή βραβείων Καλύτερης Ακαδημαϊκής Επίδοσης, ενώ η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή και την επικύρωση των πτυχίων και των διπλωμάτων.

Παρουσιαστές της φετινής Τελετής Αποφοίτησης ήταν ο Άγγελος Ιακωβίδης και η Φανή Παπαμιχαήλ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










330