«Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων-Νομοθεσία Τροφίμων και επίσημοι Έλεγχοι» στο The Limassol College


Στo πλαίσιo των μαθημάτων του κλάδου «Διαιτολογίας και Διατροφής» ο κ. Γιώργος Ηλία,  Υγειονομικός Λειτουργός της Υγειονομικής Υπηρεσίας Λεμεσού του Υπουργείου Υγείας μίλησε στους τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές με θέμα «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων-Νομοθεσία Τροφίμων και επίσημοι Έλεγχοι».

Οι φοιτητές πληροφορήθηκαν σχετικά με τους κανόνες ατομικής υγιεινής που επιβάλλεται να τηρούν οι χειριστές τροφίμων στις επαγγελματικές κουζίνες και ενημερώθηκαν για το σύστημα HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point- Ανάλυσης Κινδύνων και  Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου). Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για  το συγκεκριμένο σύστημα και πως εφαρμόζεται ώστε να φτάνουν στον καταναλωτή υγιή και ασφαλή τρόφιμα.

Στη συνέχεια ο κ. Ηλία ανέφερε τις νομοθεσίες που ακολουθεί η Υγειονομική Υπηρεσία και διάφορα κρούσματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι υγειονομικές υπηρεσίες περιγράφοντας τη διαδικασία από το στάδιο της δειγματοληψίας ενός τροφίμου σε επιθεωρήσεις επιχειρήσεων  και μετά από καταγγελία καταναλωτών.

Συζητήθηκαν επίσης διάφορα θέματα που ανησυχούν τους καταναλωτές  όπως οι κίνδυνοι στα τρόφιμα, οι αιτίες, τα συμπτώματα και τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή των τροφικών δηλητηριάσεων, οι τρόποι επιμόλυνσης και τα τρόφιμα που ανήκουν στην ομάδα του υψηλού κινδύνου.

Κλείνοντας, ο κ. Ηλία τόνισε ότι στην προσπάθεια για ασφαλέστερα τρόφιμα η βοήθεια και συμβολή των καταναλωτών, αλλά και των άλλων επαγγελματιών που έχουν σχέση με τα τρόφιμα, είναι απαραίτητη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










116