Εδώ και τώρα μείωση των τελών τηλεφωνίας και διαδικτύου


ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 

Στο Προεδρικό συζητήθηκε το θέμα της μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 3%. Ήταν μια ορθή και επιβεβλημένη απόφαση.

Με αυτό το σκεπτικό , θεωρούμε επίσης  επιβεβλημένη  τη μείωση των τελών τηλεφωνίας και διαδικτύου  από τη CYTA. Το θέμα έπρεπε να είχε τεθεί πριν ακόμη φθάσουμε στην απόφαση του   Eurogroup. Οι τιμές της CYTA παραμένουν υπερβολικά ψηλές  και αυτό λόγω της προβαλλόμενης νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού.

Το οικονομικό δράμα που ζούμε σήμερα, δεν επιτρέπει πλέον αυτό το κακόγουστο παιγνίδι σε βάρος των καταναλωτών, για να εξυπηρετούνται συμφέροντα. Με τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν πολύ σύντομα σε πολλούς συμπολίτες μας, δε θα υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης διαδικτύου. Θα σταθούμε στο διαδίκτυο ,γιατί κάποιος μπορεί να ισχυρισθεί  ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων μπορεί  να περιοριστεί.  Η χρήση του διαδικτύου, πλέον, είναι τρόπος ζωής,  είναι επιβεβλημένη  στις επιχειρήσεις,  αλλά προπάντων στην εκπαίδευση. Έχει διανοηθεί κάποιος να στερηθεί  ο μαθητής ή ο φοιτητής ή ο εκπαιδευτικός το διαδίκτυο;  Το διαδίκτυο είναι τρόπος και μέσο εκπαίδευσης. Ας μην παραβλέπουν οι αρμόδιοι το γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνεται η  on line εκπαίδευση. Όπως για παράδειγμα, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου ο καθηγητής διδάσκει και οι φοιτητές   λύνουν απορίες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.   

Στην εποχή μας, δε δικαιολογείται τέτοια οπισθοδρόμηση . Είναι γι’ αυτό το λόγο που το θέμα  πρέπει να αποτελέσει  θέμα συζήτησης υπό τη μορφή του κατεπείγοντος. Η Βουλή και η Κυβέρνηση έχει το λόγο.   

Υ.Γ. Θα θέλαμε να μας εξηγήσουν οι αρμόδιοι πως είναι δυνατό στην Ελλάδα να πληρώνονται οι ίδιες υπηρεσίες που προσφέρονται στην Κύπρο μέχρι και 35% πιο φθηνά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










223