Η ΠΣΕΜ επιλέγει συνειδητά να μην ταχθεί υπέρ ή κατά των εκπαιδευτικών


ΚΥΠΕ- Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την θυματοποίηση των μαθητών και σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρός της σημειώνει πως επιλέγει συνειδητά να μην ταχθεί υπέρ ή κατά των εκπαιδευτικών. Απευθύνει έκκληση για αποφυγή λήψης μέτρων που θα επηρεάσουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

"Λαμβάνοντάς υπόψη πως η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί μια συνεχώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη διαδικασία, καθίσταται αναγκαία η συνεχής αναβάθμιση και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, η αναθεώρηση του συστήματος απαλλαγών που λαμβάνουν οι καθηγητές, κρίνεται αναγκαία ούτως ώστε η εξοικονόμηση που θα προκύψει να διοχετευτεί σε σειρά δράσεων προς όφελος του δημόσιου σχολείου και των μαθητών", αναφέρει η ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως καμία Επαρχιακή Επιτροπή , "η οποία και εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα, δεν μπορεί να επικαλείται πως εκπροσωπεί το σύνολο των μαθητών και να τους καλεί σε κινητοποιήσεις, στις οποίες η ΠΣΕΜ δεν θα μετάσχει".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










208