Προς το νεοδιορισθέτα υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο


Κύριε Κενεβέζο*,

Σας καλωσορίζουμε στο χώρο της παιδείας και σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο. Η εποχή που ο κλήρος σας έτυχε, για να υπηρετήσετε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, δεν είναι και η καλύτερη. Απεναντίας, χωρίς δυσκολία, με τη δημοσιογραφική εμπειρία που κουβαλούμε  από το 1987 σε θέματα παιδείας, θα λέγαμε ότι αναλαμβάνετε το πηδάλιο του Υπουργείου Παιδείας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, αν όχι την πιο δύσκολη μετά την τουρκική εισβολή και αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης.

Φλέγοντα εκπαιδευτικά θέματα περιμένουν επίλυση και είναι σίγουρο ότι θα υποχρεωθείτε να κολυμπήσετε από νωρίς στα βαθειά. Το κυριότερο όμως είναι η εκκρεμότητα που υπάρχει σε θέματα που έχουν σχέση με την οικονομική κρίση και μνημονιακά μέτρα, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο σας.

 Σε μια εποχή, που παρατηρείται η τάση, λόγω της κρίσης, να υφαρπάζονται και να συρρικνώνονται δικαιώματα εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών φοιτητών και μαθητών απαιτείται συνεχής διαβούλευση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Χωρίς συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να βγείτε από το λαβύρινθο του Υπουργείου Παιδείας. Αν αναζητήσετε το «μίτο της Αριάδνης» θα το βρείτε στους εκπαιδευτικούς, στους ακαδημαϊκούς, στους φοιτητές, στους γονείς όπως και στους στενούς συνεργάτες σας στο Υπουργείο. Μόνο αυτοί μπορούν να σας οδηγήσουν στην επιτυχία. Αυτό τουλάχιστο λέγει η σύγχρονη ιστορία της εκπαίδευσης στην Κύπρο.     

Δε θα προχωρήσουμε σε ανάλυση προβλημάτων και άλλων δεδομένων, γιατί αυτό είναι έργο των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου της παιδείας. Το γεγονός ότι κανένας υπουργός Παιδείας, δε συμπλήρωσε πενταετία τη μεταπολεμική περίοδο, λέγει πολλά.  Όμως οι μεγάλοι λύτες αναδεικνύονται στα δύσκολα σταυρόλεξα.

Κύριε Κενεβέζο, το paideia-news.com σας εύχεται  καλή επιτυχία στο έργο σας.

Χριστόφορος Παπαστυλιανού

Διευθυντής paideia-news.com

  • Μας συγχωρείτε που δεν μπορούμε να σας προσφωνούμε «κύριε Υπουργέ» πριν από την ορκωμοσία σας.   



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










224