Προσκλητήριο στη Νέα Γενιά της Κύπρου


ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΥ*

Βλέποντας το τελευταίο debate μεταξύ των τριών βασικών υποψηφίων αναρωτιέμαι αν υπάρχει νέος , κριτικά σκεπτόμενος, που μπορεί να διαβλέπει έστω και μια μικρή ελπίδα για καλύτερες μέρες στον τόπο μας, μόνο με τη σκέψη ότι μπορεί στο τιμόνι της διακυβέρνησης, σε τέτοια κρίσιμη ώρα, να βρεθεί ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Πως μπορείς να εμπιστευτείς το μέλλον σου σε έναν άνθρωπο ο οποίος:

  1. Θεωρεί πρόβλημα για την οικονομία το γεγονός ότι αυξήθηκε σε τέτοια περίοδο ο κατώτατος μισθός, ο οποίος φτάνει μόλις στα €870, και ανεβαίνει το εργασιακό κόστος.
  2. Λέει ότι δεν μίλησε ποτέ για ιδιωτικοποιήσεις, ούτε ο ίδιος ούτε ο ΔΗΣΥ, παρόλα αυτά στην ιστοσελίδα του μιλά για αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών. Η λέξη αυτή στα αγγλικά μεταφράζεται ως privatization, δηλαδή ιδιωτικοποίηση. Ακόμη θα ήθελα να παραπέμψω σε ένα άρθρο της εφημερίδας Φιλελεύθερος με ημερομηνία 22/09/2004 το οποίο έχει τίτλο:  «ΔΗΣΥ: Η ιδιωτικοποίηση θα έσπαζε το φαύλο κύκλο των μισθολογικών αυξήσεων».
  3. Στο πρόγραμμα του αναφέρει ότι θα ληφθούν μέτρα για φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου  την ίδια ώρα που στη βουλή ο ίδιος και το κόμμα του επανειλημμένα καταψήφισαν νομοσχέδια της παρούσας κυβέρνησης για φορολόγηση του πλούτου.
  4. Συζητά ακόμη και επιβολή διδάκτρων στα προπτυχιακά προγράμματα των δημοσίων πανεπιστημίων αλλά δεν αναφέρει πουθενά στις θέσεις του ότι θα συνεχίσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία ξεκίνησε και με την ολοκλήρωση της θα φέρει τομές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
  5. Δεν τοποθετήθηκε ούτε στήριξε σε καμιά περίπτωση τις τελευταίες δύο εβδομάδες τις απεργίες των οικοδόμων, ενός τόσο σημαντικού τομέα της οικονομίας μας, ο οποίος έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση. Μήπως δεν θέλει να συγκρουστεί με κάποιους ο κ. Αναστασιάδης;
  6. Αναφέρει στις θέσεις του ότι θα αντιμετωπίσει λέει οριστικά το συνταξιοδοτικό ζήτημα, έστω και αν αυτό σημαίνει σταδιακή αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης. Ένα μέτρο καταστροφικό, το οποίο οδηγεί την νεολαία σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία.
  7. Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι απαραίτητη η ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και το ΝΑΤΟ και θέλει να σέρνει τις επόμενες γενιές εθνοφρουρών σε Νατοϊκές αποστολές θανάτου, δήθεν, στο όνομα της ειρήνης.
  8. Απαρνιέται το παρελθόν του και τη δεκαετή διακυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη λέγοντας ότι δεν ήταν ποτέ σε καμιά κυβέρνηση για να έχει διαπλοκές. Δεν είναι ο κύριος Αναστασιάδης που ήταν πρόεδρος του ΔΗΣΥ ενόσω κυβερνούσε ο Γλαύκος Κληρίδης;
  9. Μιλά για υπευθυνότητα και σεβασμό στον πολίτη αλλά στην πράξη άλλα κάνει. Δεν είναι ο κύριος Αναστασιάδης που δεν σεβάστηκε την ετυμηγορία του λαού στο δημοψήφισμα το 2004 και κατήγγειλε την Ελληνοκυπριακή πλευρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση της;
  10. Καταγράφει υπόλοιπα εκατομμυρίων στους λογαριασμούς του, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια αφήνει πίσω της καμένη γη όπως λέει.
  11. Εν έτη 2013 ανακάλυψε ότι δεν είναι μόνο οι άντρες που σκέφτονται, είναι και οι γυναίκες.

Δυστυχώς οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι πρόσκαιρες συμμαχίες στη βουλή οδήγησαν τον τόπο σε δύσβατα μονοπάτια. Εμείς, η Νέα Γενιά και το μέλλον του τόπου χρειάζεται να δώσουμε ξεκάθαρη απόρριψη σε αυτούς που έρχονται από το τόσο μακρινό παρελθόν και που στο άκουσμα του ονόματος τους μας έρχονται στο μυαλό οι πιο μαύρες εποχές που έζησε η Κύπρος μας.

 Η νέα γενιά δεν χρειάζεται υφυπουργείο να χειρίζεται τα θέματα νεολαίας όπως αναφέρει ο κύριος Αναστασιάδης στις θέσεις του. Η Νέα Γενιά χρειάζεται συνολικό προγραμματισμό στις πολιτικές που να μπορεί να αντιμετωπίζει συνολικά και ριζοσπαστικά τα προβλήματα του κράτους και της κοινωνίας έτσι που να διασφαλιστεί το μέλλον μας. Η Νέα Γενιά δεν θέλει να την κυβερνήσει ένας άνθρωπος ο οποίος απολογείται και απαρνιέται συνεχώς το παρελθόν του, ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ήδη συνταξιούχος.

Η επιλογή για εμάς, τους νέους είναι μονόδρομος. Ένα είναι το Νέο Πρόσωπο σε αυτές τις εκλογές. Μόνο ο Σταύρος Μαλάς έχει τη Νέα Πρόταση που θα οδηγήσει τη Νέα Γενιά στη Νέα Εποχή.

*Μέλος Κ.Σ. ΕΔΟΝ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










261