Το  KES College συμμετείχε με επιτυχία στους διαγωνισμούς μαγειρικής Southern Europe Culinary Challenge 2026

Το KES College συμμετείχε με επιτυχία στους διαγωνισμούς μαγειρικής Southern Europe Culinary Challenge 2026

Οι φοιτητές της Σχολής Επισιτιστικών Σπουδών του KES College συμμετείχαν με επιτυχία σε διαγωνισμό μαγειρικής, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες και διακρίσεις σε διάφορες κατηγορίες.

Οι διαγωνισμοί Γαστρονομίας διοργανώθηκαν από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Professionals Greece), και διεξήχθησαν στο πλαίσιο της έκθεσης Artozyma 2026, στον εκθεσιακό χώρο Helexpo στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου 2026.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αποτέλεσε μια ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία για τους φοιτητές, καθώς τους έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε πραγματικές συνθήκες επαγγελματικού διαγωνισμού. Παράλληλα, αναδείχθηκε έντονα το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των φοιτητών, τόσο από όσους συμμετείχαν στους διαγωνισμούς όσο και από εκείνους που παρευρέθηκαν για να στηρίξουν και να βοηθήσουν τους συμφοιτητές τους.

Οι εκπαιδευτές, μέσω της συνεχούς καθοδήγησης και υποστήριξής τους, συνέβαλαν καθοριστικά στην άρτια προετοιμασία των φοιτητών. Η προσπάθεια αυτή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Κολεγίου αλλά και των εκπαιδευτών να μεταδίδουν όχι μόνο τεχνικές γνώσεις αλλά και επαγγελματικές αξίες, καλλιεργώντας την πειθαρχία, τη δημιουργικότητα και το ομαδικό πνεύμα.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό διακρίθηκαν στις πιο κάτω κατηγορίες:

  • Τάσος Αντωνίου – B3 Pasta (fresh) – Έπαινος
  • Αλέξανδρος Σαββίδης – B1 Sustainable Seafood (Seabass) – Έπαινος
  • Τάσος Αντωνίου και Αλέξανδρος Σαββίδης – P5 Young Team – Χάλκινο Μετάλλιο
  • Ραφαήλ Γερολυμάτος– P3 Chef of the Year – Αργυρό Μετάλλιο
  • Ραφαήλ Γερολυμάτος – A1 Sustainable Seafood (Seabass) – Χάλκινο Μετάλλιο
  • Ραφαήλ Γερολυμάτος – A2 Poultry Hot Dish – Χάλκινο Μετάλλιο
  • Γιώργος Κωνσταντίνου – P1 Student Chef of the Year – Χάλκινο Μετάλλιο
  • Γιώργος Κωνσταντίνου – B4 Vegetarian Ovo-Lacto – Χάλκινο Μετάλλιο
  • Γιώργος Κωνσταντίνου – B10 Finger Food – Χάλκινο Μετάλλιο
  • Ελένη Αναϊτη – B8 Restaurant Dessert – Χάλκινο Μετάλλιο
  • Έλενα Παύλου – B8 Restaurant Dessert – Χάλκινο Μετάλλιο
  • Γαβριήλ Τσουμπουταρού – B2 Risotto – Αργυρό Μετάλλιο
  • Ανδρέας Μελή – B2 Risotto – Αργυρό Μετάλλιο

Το KES College συγχαίρει θερμά όλους τους φοιτητές για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις τους, καθώς και τους εκπαιδευτές τους που, με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρείχαν συνεχή καθοδήγηση, συστηματική προετοιμασία και ουσιαστική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και της συμμετοχής τους στον διαγωνισμό.

Το KES College, με την πολύχρονη εμπειρία του στα Προγράμματα  Σπουδών Μαγειρικής και Γαστρονομικές Τέχνες, από το 1995, συνεχίζει να στηρίζει ενεργά τους φοιτητές του στη διεύρυνση των βιωματικών εμπειριών πέρα από το πλαίσιο της αίθουσας διδασκαλίας και βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους στην πορεία για συνεχή μάθηση, δημιουργικότητα και επαγγελματική εξέλιξη.

Tags KES COLLEGΕ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ARTOZYMA 2026, ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.