Τορναρίτης: Οι απολαβές των βουλευτών είναι χαμηλότερες από τις απολαβές 30.000 δημοσίων υπαλλήλων


«Περνούμε δύσκολες οικονομικές ώρες και προβλέπεται να περάσουμε ακόμη δυσκολότερες» είπε ο κ Τορναρίτης για αν προσθέσει . «Ταξίδια που δεν έπρεπε να γίνονται πρέπει να περιοριστούν έξοδα σε μια εποχή κρίσης. Οι βουλευτές μείωσαν τις απολαβές τους κατά 17%. Οι απολαβές των βουλευτών είναι χαμηλότερες από 30.000 δημόσιους υπάλληλους.

Ο κ. Τορναρίτης κάλεσε το πανεπιστήμιο να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα, για να βρει τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις. Επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του να θυματοποιηθούν οι φοιτητές για να καλύψουν τα κενά του προϋπολογισμού.

Ακολούθως διευκρίνισε ότι σέβεται την αυτονομία του πανεπιστημίου, όχι όμως στον οικονομικό τομέα λέγοντας: «Λαμβάνετε τα όσα πλείστα κονδύλια από τον Κύπριο φορολογούμενο πολίτη. Έχουμε την υποχρέωση, ως εκπρόσωποι του φορολογούμενου πολίτη στο Κοινοβούλιο να ελέγχουμε τα οικονομικά σας, όπως ελέγχουμε όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας άνοιξε και το κεφάλαιο ΜΜΕ επισημαίνοντας:

«Θέλω περισσότερη παρέμβαση από τους ακαδημαϊκούς σε όλους τα θέματα. Δεν αρκεί η αρθρογραφία σας σε μια εφημερίδα, αφού ζούμε την εποχή των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Θεωρώ αδιανόητο να προσκλήθηκαν τα ΜΜΕ και να μην βρίσκονται εδώ, για να καλύψουν αυτή τη σύναξη. Αν κρεμάσει κάποιος μια γάτα απέναντι θα μαζευτούν όλα τα ΜΜΕ για να καλύψουν την είδηση. Άρα θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο προσέγγισης με τα ΜΜΕ που είναι η τέταρτη εξουσία και γίνονται τώρα η πρώτη, για να μεταφέρετε τη γνώση, τις ιδέες σας και την κριτική σας».

Να σημειώσουμε ότι μόνο τη η ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.paideia-news.com κάλυψε την εκδήλωση της Συγκλήτου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










396