«Παρατηρούνται καθυστερήσεις στην αναγνώριση πτυχίων από το ΚΥΣΑΤΣ, αλλά θα μειωθούν».


"Είναι αλήθεια ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι μεγαλύτερες απ’ ότι θα ανέμενε κανείς. Οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται σε πολλούς παράγοντες . Ένας από αυτούς είναι και οι επιτροπές κρίσεως, στις οποίες προωθούνται οι αιτήσεις .Οι επιτροπές καθυστερούν να στείλουν τις εισηγήσεις τους στο Συμβούλιο. Αυτό, το αντιμετωπίζουμε με υπενθύμιση. Πολλές φορές όμως, η πρώτη υπενθύμιση, δεν είναι αποτελεσματική και χρειάζεται δεύτερη και τρίτη. Σε άλλες περιπτώσεις, οφείλονται στο γεγονός ότι, οι συνεδρίες γίνονται μόνο μια φορά το μήνα και έχουμε πάρα πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις είμαστε υποχρεωμένοι ν’ ανταποκριθούμε σε αίτημα του υπουργείου Παιδείας ή να ετοιμάσουμε ένα προσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας μας. Αυτό έχει αποτέλεσμα, να πηγαίνει η προτεραιότητα σε τέτοια καθημερινά επείγοντα θέματα και να καθυστερεί η εξέταση των αιτήσεων, που μεταφέρεται στην επόμενη συνεδρία.

Αυτοί είναι οι δυο κύριοι λόγοι που προκαλούν καθυστερήσεις.

Η θέληση μας είναι να μειώσουμε τις καθυστερήσεις όσο γίνεται περισσότερο. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. Είμαι αισιόδοξος, διότι με μια τελευταία τροποποίηση της νομοθεσίας μας, πλέον, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να στείλουμε μια αίτηση σε επιτροπή κρίσεως. Αυτό θα μας βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις να διώξουμε το μέρος που αφορά την επιτροπή κρίσεως, και να προχωρήσουμε πιο γρήγορα.
Άλλος τρόπος με τον οποίο μπορούμε τώρα να γίνουμε πιο γρήγοροι είναι γιατί κάνουμε πιο συστηματική καταγραφή των αιτήσεων. Βάλαμε διάφορες δικλείδες στις διαδικασίες μας. Για παράδειγμα, όταν μια αίτηση αποκτήσει μεγάλη ηλικία μέσα στο σύστημα, τότε κάποιο μέλος του προσωπικού το αντιλαμβάνεται και έρχεται στο Συμβούλιο ως κατεπείγον.

Να σημειώσω ότι το θέμα των καθυστερήσεων είναι κάτι που το έχει επισημάνει και η Γενική Ελέγκτρια. Γι’ αυτό, θα το έχουμε στην ημερησία διάταξη, ώστε να το έχουμε στην επόμενη συνεδρία που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










152