«Της Κύπρου μας τα παραμύθια» ταξίδεψαν στο Λονδίνο...


Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής η παρουσίαση του βιβλίου της Κυριακής Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου με τίτλο «Της Κύπρου μας τα παραμύθια». Το βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει 22 λαϊκά παραμύθια της Κύπρου, κυκλοφόρησε το 2010 από τις εκδόσεις Πατάκη με εικονογράφηση του Θανάση Δήμου.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε το Ελληνικό Παροικιακό Σχολείο Αγίου Νικολάου (Acton) σε συνεργασία με την κοινότητα του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής.

Η παρουσίαση άρχισε με χαιρετισμό από τον πρωτοπρεσβύτερο του Ι.Ν. πατέρα Αναστάσιο Σαλαπάτα. Στη συνέχεια, η διευθύντρια του Ελληνικού Παροικιακού Σχολείου Αγίου Νικολάου (Acton) κ. Ελευθερία Ξενοφώντος ανέφερε στο χαιρετισμό της ότι βιβλία όπως και το συγκεκριμένο αξιοποιούνται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου. Για το λόγο αυτό, στα πλαίσια της γνωριμίας με συγγραφείς από την Κύπρο προσκλήθηκε η συγγραφέας-νηπιαγωγός Κυριακή Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με εξαίρετο τρόπο από την Δρ. Αναστασία Μισιρλή, Προϊσταμένη του Ελληνικού Νηπιαγωγείου Λονδίνου. Η Δρ. Μισιρλή αναφέρθηκε στα λαϊκά παραμύθια και την αξία τους, καθώς και στη σημαντική θέση που κατέχουν στην εκπαίδευση των παιδιών.

Στη συνέχεια μαθητές διάβασαν αποσπάσματα από παραμύθια που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Ακολούθως, παιδιά ζωντάνεψαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το παραμύθι "Οι τρεις συμβουλές" και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Τελευταία έλαβε το λόγο η συγγραφέας-νηπιαγωγός Κυριακή Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου, η οποία κατασυγκινημένη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους, παρευρισκόμενους και συντελεστές της οργάνωσης. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον τρόπο καταγραφής των λαϊκών παραμυθιών από αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων της Κύπρου, καθώς και για την αξία τους. Τα λαϊκά παραμύθια, τα οποία είναι μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, μας συνδέουν φυσικά και αβίαστα με τις ρίζες μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










160